אנשים רבים שנדרשים להרכיב עדשות מגע תוהים כמה זמן אפשר להיות עם עדשות יומיות והאם עדיף לבחור בעדשות מגע יומיות או חודשיות. כדי לענות על השאלות הללו כתבנו את המדריך המפורט שלפניכם, שבו נסקור את ההבדלים בין עדשות יומיות לעדשות חודשיות, משך הזמן המומלץ לשימוש בכל סוג של עדשה והדרך לבחור בעדשות המתאימות ביותר לצרכים שלכם.
לעיתים קרובות תוהים אנשים שמשתמשים בעדשות מגע יומיות כמה זמן מותר להישאר איתן.
עדשות מגע חד יומיות, כפי שמרמז שמן, הן בעצם עדשות חד פעמיות המיועדות ללבישה למשך 8 עד 12 שעות ביום שלאחריהן יש לזרוק אותן ולהחליפן בעדשות יומיות חדשות. אולם התשובה לשאלה כמה שעות מותר להיות עם עדשות תלויה למעשה בסוג העדשות שבהן אתם משתמשים, איכותן ואיך אתם מרגישים איתן. כך או כך, העדשות היומיות, בדומה לעדשות החודשיות והדו שבועיות, מתאימות לשימוש בשעות הערות בלבד. כלומר, אין להשאיר אותן בעין למשך הלילה וחובה להסירן לפני השינה.
מאחר ומשך הזמן שבו מומלץ להישאר עם העדשות תלוי גם בקיומן של רגישויות אצל המשתמש. לבעלי נטייה ליובש בעיניים או רגישות מסוג אחר בעין, כנראה עדיף להגביל את משך השימוש היומי בעדשות המגע. בכל מקרה ,הדרך הטובה ביותר לדעת כמה זמן ניתן להיות עם העדשות ואיזה סוג עדשות מתאים לכם, היא להתייעץ ברופא העיניים או האופטומטריסט שלכם שיוכלו לכוון אתכם על פי הצרכים והמגבלות הפרטניים שלכם.
באופן עקרוני, אתם אמורים להיות מסוגלים להרכיב את עדשות המגע שלכם מדי יום ביומו, אלא אם כן יש לכם בעיה רפואית או לוגיסטית אשר מונעת מכם את האפשרות להרכיב את העדשות שלכם בצורה נוחה, הגיינית או בטוחה.
לדוגמה, סביר להניח שעדיף לכם להימנע מהרכבת עדשות מגע אם אתם מתמודדים עם אחד המצבים להלן:
בכל מקרה, גם רופא העיניים שלכם יידע לומר לכם אם יש צורך לקחת הפסקה מהשימוש בעדשות המגע שלכם בזמנים מסוימים.
אם נרדמתם בזמן שאתם מרכיבים את עדשות המגע היומיות שלכם הדבר עלול למנוע מחמצן לעבור לקרניות העיניים שלכם, מה שמקדם את שחיקתן. במידה ומצב כזה קרה לכם, כדאי לשקול לעבור לשימוש במשקפיים למשך מספר ימים כדי לתת לעיניים שלכם הזדמנות לנשום ולהתאושש.
שימוש ממושך מדי בעדשות המגע עלול לגרום ליובש בעיניים, אדמומיות, נזק לקרנית העין ואף לדלקת כרונית שעלולה לגרום לכם לאבד את הסבילות שלך להרכבת עדשות מגע.
אנשים רבים מניחים כי ההבדל בין עדשות חודשיות או יומיות הוא במשך הזמן בו ניתן להרכיב את העדשות. אולם למעשה, בשני המקרים כאמור – לא מומלץ להישאר עם העדשות למשך יותר מ- 16 שעות רצופות ביממה. השוני בין שני סוגי העדשות אם כן, הוא באפשרות לשימוש רב פעמי.
עדשות מגע יומיות הן עדשות לשימוש חד פעמי, מה שאומר שזורקים אותן לפח בסוף היום, בתום השימוש. היתרון בהן הוא שאין צורך לנקות או לאחסן אותן עד לשימוש הבא. לרוב מדובר בעדשות דקות מאוד המכילות הרבה מים ולכן הן בעלות עמידות נמוכה יחסית, מה שאומר שאם תסירו אותן באמצע היום, לא תוכלו להרכיב אותן שוב ותצטרכו להשיג זוג עדשות חדש במקומן.
עדשות מגע חודשיות, לעומת זאת, הן עבות ועמידות יותר מעדשות יומיות.
לרוב הן עשויות מסיליקון הידרוג’ל, המאפשר לעיניים “לנשום” טוב יותר, מה שמשפר את הנוחות בזמן השימוש בהן.
עדשות מגע אלו מתאימות לשימוש רב פעמי למשך חודש. כאשר הן אינן בשימוש נהוג לאחסן אותן בהשריה במיכל ייעודי קטן עם תמיסת עדשות מגע. יש לנקות ולחטא את העדשות הרב פעמיות על בסיס יומי כדי למנוע מהן להזדהם ולהפוך עכורות.
בנוסף, עדשות המגע החודשיות הן ידידותיות יותר לסביבה מכיוון שהן מתאימות לשימוש ממושך ונזרקות בתדירות נמוכה משמעותית מהעדשות היומיות. בדרך כלל משתמשים רק ב- 12 זוגות של העדשות הרב פעמיות בכל שנה כשבוחרים בעדשות חודשיות, וכתוצאה מכך פחות פסולת מגיעה למזבלות.
במדריך זה ענינו על שאלה שמעסיקה אנשים רבים המשתמשים בעדשות מגע, והיא: כמה זמן אפשר להיות עם עדשות. כאמור לעיל, התשובה תלויה בסוג העדשות הנבחר כאשר את בחירת סוג העדשות יש לבצע בהתאם לצרכים הפרטניים ולשגרת היומיום שלכם.
זקוקים לסיוע בהתאמת עדשות מדויקת ומקצועית? צוות האופטומטריסטים המומחים של אופטי טופ ישמח לסייע לכם. לפרטים נוספים ולקביעת פגישת ייעוץ אישית להתאמת עדשות מגע – צרו קשר בהקדם!
© כל הזכויות שמורות לאופטיטופ 2020. עיצוב האתר: סטודיו איל פנחסי. בנייה: שקד דיגיטל | הצהרת נגישות
© כל הזכויות שמורות לאופטיטופ 2020.
עיצוב האתר: סטודיו איל פנחסי.
בנייה: שקד דיגיטל
מדור נפגעי הראיה שלנו בא לתת חוות דעת שניה ופתרונות ראיה מותאמים אישית לאלו מכם שהזמינו משקפי ראיה או עדשות מגע במקום אחר ולא מרוצים מהמוצר או מהפתרון שקיבלו.
אנו מזמינים אתכם להגיע לאבחון צרכים מדוייק, הכולל בדיקת ראיה ובדיקת המשקפיים שלכם, בעזרת ציוד מדידה ואבחון אלקטרוני ייחודי ומתקדם.
כל לקוח עובר תהליך המתחיל בהבנה מעמיקה של צרכי הראיה, וסגנון החיים ובהתאם לכך מגוון הפתרונות שנציע.